25 Şubat 2013 Pazartesi

<. BU SİTENİN AMACI

Buradan başlayarak bu sitede yazılanların tamamını okumanızı tavsiye ederim, okuduğunuz her bölümde Buğday çimi ile ilgili merakınızı giderecek, sizi bilgilendirecek yazılar bulunmaktadır.

Bu site, dünyadaki Buğday çimi suyu ile ilgili Tıbbi araştırmalar yapılıp İnternet 'te yayınlanmış yazılardan derlenerek hazırlanmıştır.


Tamamen bilgilendirme amaçlı hazırlanmış kâr amacı gütmeyen bir sitedir.
Amacım bilhassa kansere yakalanmış insanların çaresizliğine azda olsa umut olmak.
Buğday çimi suyunu araştırırken bir yıldan az ömrü kalmış, doktorların bile ümidini kesmiş olduğu insanlarla tanıştım, onların kanserden hiç bir iz kalmadan umutla gördükleri tedavinin yanında, her gün içtikleri Buğday çimi suyu ve bir bütün limonu mikserde parçalayarak gün içinde tüketmeleri sayesinde sevdikleri ile beraber olmaya devam etme mutluluğuyla yaşadıklarına şahit olunca ilk işim evde Buğday çimi yetiştirip tüm aile bireylerim ile her gün içmeye başlamak oldu.

İnsanın bağışıklılık sistemini geliştirip büyük, küçük tüm hastalıkları önceden engellediğini bilmek beni Buğday Çimini Yetiştirmeye itti.

İlgilenen herkes yazıp bilgi alabilir,  lütfen yazmaktan çekinmeyin.

Dermansız hastalıkların hepimizden uzak olması dileklerimle.

ÖNEMLİ NOT    :

Buğday çimi suyu Hiç bir şekilde tek başına alternatif tedavi olarak kullanılmaz. Tedavinin yanında destekleyici olarak kullanılır. Siz yine de kullanmadan önce lütfen Doktorunuza danışarak kullanmaya başlayabilirsiniz.

21 Şubat 2013 Perşembe

<. BUĞDAY ÇİMİNE GENEL BAKIŞ


                                                                                            

   Bu yazıda, buğday ile ilgili hazırladığım oldukça kapsamlı çalışmamın bir bölümü olan Buğday Çim'inden söz etmek istiyorum. Buğday çimi taze olarak kullanma zorunluluğu nedeniyle bireysel üretime gereksinim duyması, evde veya iş yerinde kolayca üretilmesi nedeniyle, gerekse de sağlıklı yaşamanın olmazsa olmazı sağlıklı beslenmenin en önemli diğer unsurlarından biri olduğundan pek çoğumuzu yakından ilgilendirecektir. Hemen hemen hepimiz evimizde, iş yerimizde bir kaç saksı  çiçek yetiştirir, onları  sular, periyodik bakımlarını yapar, çiçek açtıklarında da keyifle seyrederiz. Peki, bir saksıda buğday yetiştirmeyi deneseniz! Kendi ellerinizle yetiştirdiğiniz bu buğdaydan elde ettiğiniz kıymetli ürünü afiyetle tüketseniz nasıl olur? Bir de bu harika ürünün sağlığınız için ne denli faydalı olduğunu öğrenseniz, buğday çimi yetiştirmek için sanırım sizi kimse tutamaz. Ancak o kadar da acele etmeyin. Her şeyin olduğu gibi bununda püf noktaları, uygulamanız gereken kuralları olduğunu bilmeniz gerekiyor. 
   Kullanacağımız Buğday'ın, iyi koşullarda, özenle yetiştirilip, ayıklanmış sağlam buğday tohumları olmasına dikkat edeceğiz. İlk Başlarda bu konuda çok sorun yaşadım. Neyse ki şimdi İstanbul 'da belli yerlerde ekolojik (organik) buğday tohumlarını tertemiz paketlenmiş olarak bulma lüksünü yaşıyorum. Yurdumuzun pek çok yerinde de gerek bölgesel olarak, gerek İnternet te pazarlanması ile elde edilebildiğini biliyorum. Elinize aldığınız nitelikli bir ​​avuç buğdayın ne büyük bir hazine olduğunu tabii ki bakarak anlamanız mümkün değil. Gereken İşlemleri yapmazsanız yıllarca o tohumlar size siz de onlara bakar durursunuz. Buğday Çimi yetiştirmenin pek çok metodu var kuşkusuz. Ben burada bir kaç tanesini yazacağım. Ancak sizler Kendi koşullarınıza en uygun'un gelen şekli seçer veya yeni yöntemler geliştirebilirsiniz. Sonuçta beklenen, tohumların bir şekilde çimlenip, 10-15 cm civarına kadar büyütülmesi. İster saksıya ekin, ister yoğurt kasesine, isterseniz benim gibi Topraksız Olarak yetiştirin. Uzun yıllardan beri yurt dışında buğday çimi yetiştirmek için özel saksılar, düzenekler satılmaktadır. Son zamanlarda ülkemizde de bu amaç için geliştirilmiş setlerin satılmaya başladıklarını görmekteyim. Ancak ben böyle düzeneklere onca parayı vermektense eldeki olanaklarla işe başlanmasından yanayım. Zamanla insan kendine en uygun metodu zaten geliştiriyor. Siz yetiştirin de nerede yetiştirirseniz yetiştirin. Tabii ki bu süreçte de göz ardı etmemeniz gereken kuralları bilmeniz gerekecek. Çimlendirme sürecinde farklı uygulamalar olabilir. Başarılı veya başarısız deneyimlerinizin ardından siz kendinize uygun uygulamayı bulabilirsiniz. Bu da bir başka kazanımınız olur. Ben burada kendi deneyimlerimden, uyguladığım şekillerden söz edeceğim. İlk seferlerde küçük miktarlarda buğday tohumlarıyla başlamakta yarar vardır. Yarım avuç veya bir avuç buğday alınıp bir kaba konur. Üzerine çıkıncaya Kadar içilecek su konur (ben üretimin hiç bir Aşamasında klorlu su kullanmamaya özen gösteriyorum). Oda sıcaklığında 18-25 derecede 24 saat bırakılır. Su boşaltılır. O gün veya bir gün sonra toprağa serpilir. Üzerine ince Bir tabaka halinde toprak dökülür, nemlenecek şekilde hafifçe sulanır. Çevrenin nem oranına bağlı olarak buğdayların kurumaması için gerektiği kadar su serpilir. Burada dikkat edilecek, diğer bir konu da toprağın niteliğidir. Bazi yazarlar organik toprak deseler de, burada bir kavram kargaşası yaratıldığı düşüncesindeyim. Onun için ben suni gübre katılmamış, çeşitli kimyasallar, kirli su atıkları ile kirlenmemiş kaliteli toprak olabilir diyorum. Ekim yapacağınız saksılar çok derin olmamalı.
   Ben toprak konusunda hayli zorluk çektiğimden, bunu topraksız olarak yetiştirme yöntemini araştırdım ve bende evimde uyguladım. Böylece evde haftada bir toprakla uğraşma olayını kaldırdım. Yeterli genişlikte, derin olmayan kabin içine iki kat kaba süzgeç kağıdını kesip koyuyorum. Üzerlerine buğdayları serpiyor bu tohumların üzerine de bir kat daha süzgeç kağıdı koyuyorum. Her gün gerektiği kadar sulamayı da bir piset (Plastik su püskürtücüsü) aracılığı ile dikkatlice yapıyorum. Saksı veya cam kaplar direkt güneş almayan ama karanlık ta olmayan bir yerde tutulmalıdır. (Arada sırada güneşlendirmek daha iyidir).  Buğdaylar ikinci günden itibaren tohumun Ruşeym kısmından kök filizlerini çıkarmaya başlarlar. Üzerlerine koyduğum süzgeç (filtre) kâğıtı buğdayların hem ısısını hem nemini koruduğu gibi olası tozlardan da uzak tutuyor. Filizlerin boyları büyüdükçe de onlarla beraber yukarı kalkıyor. Filizler 2 santimi bulunca üzerindeki kağıdı atabilirsiniz.
 İsterseniz tabakta bile yetiştirebilirsiniz.


  Bu İşlemleri yaparken toprak kullanmanıza gerek yok, düz bir kabın içine boşluk bırakmadan sık bir şekilde çimlenmiş buğdayları serin, kökler bir birine sarılarak altta halı gibi tabaka oluşturur.  
   Yandaki resim kasaptan gelen köpük kabin içine koyduğum buğdayların Topraksız çimlenmiş halini görmektesiniz. Sıktığınız çim suyunu sizi bilmem ama başka içeceklerle karıştırarak içmenizi tavsiye etmem, bana saf olarak içmek daha lezzetli geldi. Bu Üretimi birkaç kerelik değil de, zahmetine katlanarak uzun süreliğine yapar kullanırsanız bu mucize ürünün yani Buğday Çiminin  faydalarını  görürsünüz. Tedavi amaçlı kullanma (bilhassa kanser tedavisi) rahatsızlık geçene kadar onu her gün aç karnına günde en az 2 fincan (sabah-akşam) çim suyunu sıkıp içmelisiniz.  Sağlığınız için destek amaçlı olarak içilmesi, önerilen günlük buğday cimi suyu miktarı günlük  30 ml 'dir. Tedavi amaçlı günlük 60 ml'dir. Sabah 30ml. Akşam 30ml. Olarak aç karnına alınmalıdır. 


Buğday çimi suyunu en sağlıklı sıkabileceğiniz manuel veya elektrikli sıkacaklar mevcut. Manuel tipi Türkiye'ye gelmiş internetten bulup alabilirsiniz. Benim tespit ettiğim yandaki resimdeki manuel sıkacağın Adresleri; . İstanbul Kadıköy Göztepe de "ZERDEÇAL" adlı aktar satıyor telefonu 0216 565 62 91 aynı zamanda bu orijinal makinenin distribitörü  İnternetten almak isterseniz. www.zerdecalaktar.com - N11.com da zerdecal aktar (bitişik yazın) diye aratırsanız makinanın orjinaline ulaşabilirsiniz. N11.com dan taksitle de alabilirsiniz. İsterseniz internetten aratarak başka satanlara da ulaşabilirsiniz.    

Yukarıda yazılanlar, farmakolog Ahmet Rodopman 'ın yazısına ek olarak benimde denemeler neticesinde tecrübelerime dayanarak hazırlamış olduğum bir yazıdır. İsterseniz İnternet ten  araştırarak. Daha Fazla Bilgilere de ulaşabilirsiniz. 
Kendi çevremde yaptığım araştırmaların sonucunda buğday çimi suyunu içen bir kaç kişi ile tanıştım. Bir tanesi İzmir'den Didem hanım idi, Didem hanıma 2 ayrı tanı konulmuş, kanser teşhisi sonucu "biri lenf kanseri İdi diğerinin Adını unuttum "  Doktorlar Tarafından Didem hanıma 6 ay ömür biçilmiş, mucize bir şekilde kanserden eser kalmamış ama hala daha çim yetiştirmeye devam ediyormuş bir de günde bir limonu kabuğu ile çırpıcıda parçalayıp yiyormuş. Bu konuşma 12 / 2012 tarihinde yapılmış bir konuşma idi.

Sadece buğday şırasını içerek kendimde gördüğüm değişiklik, ilk önce bağırsaklarımın düzelmesi, normal tuvalet alışkanlığımın tekrar yerine gelmesi oldu. Diş etlerim deki küçük kanamalar, diş etimdeki oluşan küçük iltihabın ilk günde iyileşmesi oldu, hiç bir şey yapamıyorsanız evinizdeki buğday şırasını hazırlayıp sabah akşam bir su  bardağı için. Her ne kadar buğday çimi suyu kadar etkili olmasa da hiç bir şey yapmamaktan daha iyidir .


<. BUĞDAY ÇİMİ SUYU ve LİMONUN BİRLİKTE KULLANIMI.

   Görüştüğüm birkaç hasta, limonu şöyle kullandıklarını söylediler.
Bir bütün, limonu yıkayıp kabukları  ile  beraber  mikserde   güzelce parçalanacak, gün içinde içine hiç bir madde eklemeden yenilecek. İster bir kerede tüketin ister bir kaç kerede, Sizin tercihinize kalmış. Her gün Bir limon muhakkak yenilecek.

  Bende kalp damar rahatsızlığı var bay-pas olalı  18 yıl oldu, yaptırdığım tahliller çok iyi çıktı, benimle beraber bay-pas olan tanıdığım hemen herkesin değişik zamanlarda tıkanan   damarlarına 1 ile 3 arası stent takıldı, maşallah  ben bu güne kadar her hangi bir sorun yaşamadım, bunun nedenini de 20 sene içerisinde 5 senede bir, 4 kez yaptığım limon sarımsak kürüne borçlu olduğuma inanıyorum. Şimdi 5. ciyi de içtim. Bu kürü bir kez yapınca 3 sene tekrar yapmanıza gerek kalmıyor. Ama kendinize hiç bakmıyorsanız, yediklerinize dikkat etmiyorsanız siz 2 senede bir tekrarlayabilirsiniz. Gelelim bu karışımın hazırlanmasına.

Kullanılan Malzemeler :


150-200 Gr. soyulmuş sarımsak (Büyüklüğüne göre 40 veya 60 baş gibi)

2 Lt. suyu çıkacak kadar limon. (Büyüklüğüne göre 50-60 adet gibi)
2 litrelik 1 Cam Kavanoz

150-200 gram arası soyulmuş hiç yıkanmamış sarımsakları bir havanın içinde (Ben Bir poşete koyup kalın Bir kavanozun dibi ile eziyorum) iyice eziyorsunuz, 2 Lt suyu çıkacak kadar limonu sıkıp ezdiğiniz sarımsakları içine atıyorsunuz. Bunu bir cam kavanoza koyun ışık almayacak bir şekilde sarıp (ben alüminyum folyo ya sardım) 25 gün bekletiyorsunuz gün içinde sallayıp karışmasını sağlayın, bu sürenin sonunda sabah aç karnına kahvaltıdan yarım saat önce (tarifte böyle yazıyordu ama ben buğday cimi suyu içtiğim için kahvaltıdan hemen sonra içiyordum faydasını gördüğüme göre böylesi de oluyormuş demek, tercih sizin) Bir yemek kaşığı içiyorsunuz 2 litrelik karışım bitene kadar bunu içmeye devam edeceksiniz.


KANSER İLACI...

Bu tarif mail olarak bir arkadaşımdan gelmişti doğru olduğuna inanarak buraya koydum, inşallah doğrudur zor durumda olanlara yardımcı olur.

Babam ve kayınvalidem kanser, metastasları da karaciğer. Oğlumun öğretmeninin ve eşinin faydasını görüp tavsiye ettiği bir alternatif tıp ilacından bahsetmek istiyorum. Halk arasında pek bilinmeyen fakat mezbaha kasaplarının bildiği bir panzehir.

ALAZA adı verilen bu panzehir sığırların kendi korunma mekanizmalarıyla oluşturdukları, öd kesesinde oluşan safra kesesi taşını andıran bir madde. Ancak 1.000-1.500 hayvanda bir bulunan, yaklaşık parmak ucu büyüklüğünde, değerli bir şey. Değerli diyorum çünkü mezbaha kasapları bulduklarını saklayıp, lazım olanlara tanesi 50-60 TL’ye satıyorlar.

Bize söylenen aslında bunun sarılık için kullanıldığıydı. Biz de sarılığın bir karaciğer hastalığı olduğunu, bize de yarayabileceğini düşündük. Evlerden ırak olsun ama insanın başına geldiği zaman çaresizlikten normal tedavi (kemoterapi) haricinde de her yolu deniyorsunuz.

Kayınvalidemin karaciğerinde yaklaşık 6,5 cm çapında bir kanser tespit edildi. Ne yürüyebiliyor ne de oturabiliyordu. Kitle sürekli karnına ve kaburgalarına baskı yapıyordu. Yeşil reçeteli ağrı kesicilere rağmen ızdırabı çoktu. Doktoru çok ümit verici konuşmasa da, kemoterapi alması gerektiğini, fazla şansının olmadığını, ancak ağrısını bir nebze azaltabileceklerini söyledi.

Biz ilaca (alazaya) başlamadan önce 2 kere kemoterapi almıştık. Fakat karaciğer enzim sonuçları (ALP, AST, UST) değerleri normal değerlerin yaklaşık 6-7 katıydı. Örneğin: 200-400 arasında olması gerekenler 2.800’lerde idi. ALAZA'ya başladığımızın haftasında 4-5 gün sonraki bio kimya sonuçlarında değerlerin 1.400’lere düştüğünü bir sonraki hafta ise 600’lere indiğini gördük. Bunun dışında, karın bölgesindeki şişlik azaldı, annem şu an çok rahat yürüyebiliyor, hatta ayağını bile altına alıp oturabiliyor. Doktoru bile sonuçları hayretler içinde karşıladı.

Kullanımına gelince;

Bize söylenen; ALAZA'yı havanda dövüp un haline getirmemiz ve bir mercimek tanesi büyüklüğündeki unu (Alaza unu'nu) 1 tatlı kaşığı bal ile karıştırarak sabahları aç karnına 1 tatlı kaşığı yemek.

İçine 1 limonu sıkıp karıştırsanız da mayalanma yapıyor, biz öyle kullanıyoruz. Zaten küçük bir şey demiştim, yani 4-6 tatlı kaşığı bal ve 1 limonla karıştırmanız kâfi geliyor. Limon da sulandırdığı için 8-10 gün kullanabiliyorsunuz. İlk kullanmaya başladığınız zaman birkaç gün sonra vücutta kızarmalar söz konusu olabilir, korkmayın olabilirmiş. Her halde zararlı hücreler çıkıyordur.

Sevgili arkadaşlar umarım bu maildeki bilgilere hiç ihtiyaç duymazsınız. Bu arada ben gerçekten iyi geldiğine inanıyorum. Babama da kullandım onun değerlerinde zaten fazla problem yoktu ama yine de yararlı olduğuna inanıyorum.

Sormak istediğiniz bir şey olursa mail adresim; ayhanbolak@yahoo.com.

 Sağlıklı günler dilerim.

Not: Oğlumun öğretmeninin eşi 7 yıl önce karaciğer kanserine yakalanmış. Kemoterapi aldıktan sonra doktorları, alın hastanızı götürün evinde huzur içinde ölsün demişler. Hoca hanım SİROZA yakalandığında kullandığı ALAZA'yi eşine yedirmiş. Allah uzun ömür versin eşi hala yaşıyor.





<. BUĞDAY ŞIRASININ YAPILIŞI

   Buğday çimini yapamadığımız zamanlarda aşağıda tarifini verdiğim buğday şırasını yaparak da sağlığımızı korumaya devam edebiliriz. Bu şıra sadece sağlıklı kişilerin bağışıklık sistemlerini güçlendirmek ve koruyucu amaçlı yapmaları içindir. Kanser hastalarına tedavi amaçlı olarak kullanılması yeterli gelmez, bu hastalar muhakkak buğday çimi suyunu içmeleri gerekir.





BUĞDAY ŞIRASININ YAPILIŞI

   Market’ten alacağınız aşurelik buğdaydan (aktardan çimlenen ya da organik buğday alırsanız daha iyi olur) bir su bardağı dolusu buğdayı çok iyi yıkayarak bir kavanozun içine koyun, üzerine 1,5-2 Lt. su koyup üzerini bir tülbent veya bir tülle örtün (ben, bize gelen nikah şekerinin tülünü koyup üzerini lastikle tutturdum) 24 saat beklettikten sonra bu suyu dökün, ilk su kullanılmaz. Tekrar aynı miktar su doldurarak yine 24 saat beklettikten sonra bu suyu alıp içmek için ayrı bir şişeye aktarın ve suyu boşalan buğdayların üzerine bu sefer daha az 1-1,5 Lt. kadar tekrar su doldurarak yine 24 saat bekletin. 

Şişeye doldurduğunuz suyu sabah akşam aç karnına 1 er su bardağı için,  bitene kadar dolapta muhafaza edin. Bu su bitene kadar buğdaylara koyduğunuz suyun 24 saatlik süresi bitmiş olur. (tabii evde kalabalıksanız) 2. kez kavanozdaki buğdayın üzerine koyduğunuz suyu süzerek ayrı bir şişeye boşaltarak içmeye devam edin. Evde kişi adetiniz azsa daha az buğday kullanırsınız sık yapıp bekletmeden içmek daha sağlıklı olur. Koyduğunuz buğdaydan en fazla 2 sefer fermente ederek şıra alınız.

Şıranızı aldıktan sonra kabınızda kalan buğdayları bahçenizde, ağaç veya çiçek diplerine dökerek gübre olarak kullanabilirsiniz. Yeni buğdaylarla Aynı işlemleri uygulayarak Buğday şırasını yapmaya devam  edebilirsiniz. 



100 gr buğday çiminde bilinen vitamin ve minerallerin bazıları:
.8 mg Demir (günlük demir ihtiyacı:15 mg) 
.250 mg Flour 
.1100 mg Fosfor (günlük ihtiyaç:1200 mg)
.90 mg Kalsiyum (günlük ihtiyaç:1200 mg)
.300 mg Kükürt (günlük ihtiyaç:1000 mg)
.450 mg Magnezyum (günlük ihtiyaç:500 mg)
.12 mg Mangan (günlük ihtiyaç:3 mg)
.450 mg Potasyum (günlük ihtiyaç:4000 mg)
.1,5 mg B1 vitamini (günlük ihtiyaç:1,3-1,5 mg)
.2,5 mg B2 vitamini (günlük ihtiyaç:2-2,5 mg)
.6 mg B3 (PP) vitamini (günlük ihtiyaç:13-16 mg)
.2 mg B5 vitamini (günlük ihtiyaç 10 mg)
.4 mg B6 vitamini (günlük ihtiyaç:2-4 mg)
.690 mg B7 (inositol) vitamini.
.300 mg B9 vitamini (Folik asit=M vitamini)
.200 mg H vitamini.
.25 mg E vitamini (günlük ihtiyaç 10-25 mg)
.0.80 mg B 12 vitamini (günlük ihtiyaç:100 mg)

<. TOPRAKSIZ BUĞDAY ÇİMİNİN YETİŞTİRİLMESİ.

      
Amerika 'da ki buğday çimi satış türleri

   Gelişmiş bütün ülkelerde, 1960 lı yıllardan beri faydaları göz önüne alınarak yüzlerce araştırmalar yapılmış, hastaların bir kısmına buğday çimi suyu verilerek bir kısmına da verilmeyerek tıbbi araştırmalara gidilmiş, bunun neticesinde, bir çok ülkede buğday çimi kullanımının artmasından dolayı İnsanlar evlerinde daha rahat buğday çimi yetiştirebilmeleri için çok değişik yetiştirme üniteleri yapılıp satışa sunulmuş. Internette arama motoruna "Buğday çimi suyu" wheatgrass juice" diye arattırırsanız karşınıza onlarca ilgili site çıkacaktır. Tarayıcınıza Google araç çubuğu varsa Türk' çe ye çevir dediniz mi hemen çevirir, yıllardır niye İngiliz' ce öğrenemedim diye üzülmez, biraz tarzanca da olsa şakır şakır ne yazdığını okuyup öğrenirsiniz.


   Amerika'da marketlerde poşet içerisinde Buğday Çimi satılmaktadır. İnsanların marketlerden aldıkları çimleri evlerindeki sıkma aletinde sıkarak içmektedirler. Birçok Amerika'lı sabahları işlerine giderken yollarının üzerindeki büfelerden, güne daha enerjik başlamak için Buğday çimi suyu içtikten sonra işlerine gitmektedirler. Bir çok İşletme Buğday çimi yetiştirip çim suyunu şok dondurucularda dondurduktan sonra özel araçlarla servis etmenin yanı sıra taze buğday çimini şok kurutucu makinelerinde kurutup toz Haline getirerek satışa sunmaktadırlar. Toz buğday çimini alanlar poşeti açıp yarım bardak suyun içinde tozu erittikten sonra içmektedirler.

    Yandaki gibi 30 cc lik kutular halinde sıkılan buğday çimi suyunu dondurularak satışa sunulmaktadır.

  



  Ya da resimdeki gibi tablet veya çim tozu olarak marketlerde satılmaktadır. İnternet'te ararsanız artık Türkiye' de de satılmaya başladığını göreceksiniz.




TOPRAKSIZ BUĞDAY ÇİMİNİN YETİŞTİRİLMESİ

     Avrupa'da evlerde Buğday Çimi Yetiştirmek için satılan setler kadar olmasa da Türkiye şartlarına göre düzenlemiş olduğum Buğday Çimi yetiştirme setini resmindeki gibi sizlerde evinizde buna benzer setler hazırlayarak başlayabilirsiniz. 

Kendi yaptığım evdeki Üretim seti.
      Bu sebze sepetini züccaciyelerden değişik modellerini bulabilirsiniz. Sepetlerin altındaki delikler biraz büyük olduğu için çimlenen buğdaylar alttan düşmesin diye sepete koymadan önce halı altlarına konulan delikli, ince olan halı kaydırmazlardan koydum üzerine çimlenmiş buğdayları yaydım, tabii yayacağınız buğdayları tedarik etmeniz gerekir. ( İlk önce organik buğdayı tedariki ile işe başlayın, ben ya MM Migros'tan alıyorum ya da city form diye anılan markadan getirtiyorum İnternet ten bu firmayı ararsanız bulup siparişinizi verirsiniz. Hazırladığım bu yetiştirme sepetlerinin en alttaki ayaklarının altına da uygun boyutta, fazla derin olmayan plastik kap koyarak (Yukarıdan sulamalarda yerler ıslanmasın sular içinde biriksin diye.Yandaki resme iyi bakarsanız en alttaki bölümde görebilirsiniz.) işimi hallettim. 2-3 günde bir Kapta biriken suları dökün ki koku yapmasın hatta bu suyu evdeki saksı çiçeklerini sulamada da kullanabilirsiniz. Çünkü az da olsa alta akan suda üstteki çimlerin besinleri bulunmaktadır. Bir nevi doğal gübre gibi Düşünün.


    Çimler bol suyu severler, abartıp dakika başı da su dökmeyin Bir Su püskürtücüsüne (cam sil pompası gibi) suyu koyarak sabah akşam sıkıp sulayın, ben Yandaki resmini koyduğum Basınçlı pompadan aldım 10-15 kez pompalıyorum Allah razı olsun parmaklarım yorulmadan o benim yerime sıkıyor.
3-4 günde bir de banyoya götürüp üzerine duş fıskiyesi ile uzun uzun çimlerin üzerine su tutarak çimlenmiş buğdayların suyu iyice emmesini sağlayın, çok çabuk büyüdüklerini göreceksiniz hem de çimlerin üzerindeki tozlar gitmiş olacak. Suyun mutlaka alttan akıp gitmesini sağlayın direkt suyun içinde fazla bekleyen çimler kısa surede küf yapmaya başlarlar buna dikkat edilirse çiminiz daha sağlıklı yetisir. Tedbir olarak isterseniz siz yine de 2-3 günde bir kez de olsa elinizdeki su püskürtücüsünün içine (tabii suyu boşalttıktan sonra) eczaneden aldığınız  hidrojen peroksit'i (oksijenli su) koyup bu şekilde sıkarsanız küfü önlemiş olursunuz. Çünkü oksijenli suyu nasıl bir yerimiz yaralandığı zaman bakterileri öldürsün diye sürüyorsak, burada da aynı işi yapmış oluyoruz, bakterilerin çoğalmasını önlüyoruz, çünkü küf de bakteri oluşumundan kaynaklanır. Çim yetiştirirken bazen küf, büyük sorun oluşturmaktadır.  Bu satıra Tıklayarak konu Ile Ilgili detaylı hazırlamış olduğum yazıyı okuyabilirsiniz .  


     Bu İşlemleri hep evin içinde yapıyoruz, peki bu bebek çimlerinizin hiç mi Güneş'e ya da ışığa İhtiyacı yok ?  Tabii ki var, çimlerdeki yeşil yapraklardaki klorofilin oluşumu için ışık gerekli, bu klorofil bizim kanımızın temizliği için çok elzem bir madde, bundan dolayı sizde benim gibi yapın, havada güneşi görünce hiç kaçırmayın hemen tesisinizi güneşe taşıyın, yine de bu yoğun güneş altında bir saati geçmesin sonra yapraklar sararmaya baslar hemen.

     Bu kış kıyamette güneşi nerede bulacağım derseniz gündüzleri evdeki gün ışığı ile idare edecekler, fakat akşamları bir floresan lamba koyup bu ışıktan yararlanmalarını sağlayabilirsiniz. Piyasada yeni yeni çıkan LED. ışıklı floresan'lar mevcut, yok denecek kadar az enerji harcıyorlar bunlardan alıp tüm çimlerinizi gün ışığına kavuşturabilirsiniz. Ben yaktığım ışığı gece yarısı kalktığımda söndürüyorum tüm canlıların dinlenmeye İhtiyacı vardır. Bu hizmetinizin karşılığı size şifa olarak dönecektir merak etmeyin, doğa ana kendine yapılan iyiliği karşılıksız bırakmaz. 
    Bu satıra tıklayarak topraklı buğday çimi yetiştirme yazımı da okursanız, daha fazla bilgi sahibi olacağınıza eminim .

     Şimdilik çalışmalarımdan edindiğim tecrübeleri sizlerle paylaştım umarım bir faydam dokunmuştur. Akşam yatmadan gidip çimlerime bakıyorum onları çok seviyorum şimdi yine bakmaya gidiyorum sormak İstediğiniz bir şeyler olursa beni tanımak zorunda değilsiniz bu yazıyı okuyorsanız ortak yanımız var demektir çekinmeden yazabilirsiniz.

<. TOPRAKLI BUĞDAY ÇİMİNİN YETİŞTİRİLMESİ.

    A dan Z ye Buğday Çiminin topraklı olarak evde yetiştirilmesi.

   Kanser rahatsızlığına yakalanmış birinin evde yetiştirmesi için oldukça detaylı yazdığım organik hazırlık tarifi. Bu işlem çimlerinizin daha organik ve daha çabuk büyümesine yarayacak  bu benim yazdıklarım kanun değil siz isterseniz yetiştirdiğiniz yere göre kendinize has tekniklerde geliştirebilirsiniz, zaten ilerledikçe kendinize uygun yöntemi bulacağınıza eminim.

GEREKLİ  MALZEMELER.

1-İlk önce organik buğday tedariki ile başlayın, ben ya MM Migros’tan bulamazsam da bu adresten getirtiyorum.  http://cityfarm.com.tr/organik-bakliyat-ve-kuru-gidalar-1/cf-org-bugday-500g.html  

   2- Bunun gibi derin olmayan ortalama 3-5 cm derinliğinde, büyüklüğü size kalmış yeriniz müsaitse ne kadar büyük olursa o kadar çok hasat edersiniz.  Çimleriniz 10 cm uzunluk ve üzerine ulaşmışsa (35 cm x 25 cm) gibi bir kaptan en az 4x20 cc. lik buğday çimi suyu çıkar. Bu ölçülerdeki bir kap sizin 2 günlük ihtiyacınızı giderir. Buğday çiminin 10 günde büyüdüğünü göze alırsak arada boşluk kalmaması için sizin en az  5-6 kap ekmeniz lazım. (Kesmiş bulunup da sıkamadığınız çimleri ağzı kapalı hava almayan kilitli bir torbaya koyup buzdolabının alt gözünde 4-5 gün saklayabilirsiniz.) İlk boşalan kaba çimlendirdiğiniz buğdayları ekmeniz gerekir, her boşalan kaba da aynı işlemi yapıp ekmelisiniz ki son kabınız boşaldığı zaman ilk ektiğiniz kaptaki çimler büyümüş olsun.

3. Kaplarımızı da aldıktan sonra bize en gerekli alet çim sıkma makinesi.

Resimde gördüğünüz bendeki sıkacağın aynısı bu adresten temin edebilirsiniz. 
 http://www.botanikecza.com/index.php

Benim tespit ettiğim yandaki resimdeki manuel sıkacağın Adresleri; İstanbul Kadıköy Göztepe de Zerdeçal Aktar satıyor telefonu 0216 565 62 91  
p=list&k_id=1870&kn=BU%D0DAY+%C7%DDM%DD&pk_id=1864&gclid=CPWHr_fRsrwCFeXKtAodXB4Auw   Ama önce telefonla görüşüp ellerinde olup olmadığını sorarsanız iyi olur.   Bu adresten de izleyip nasıl kullanıldığını görebilirsiniz.   http://www.youtube.com/watch?v=H0tcYLLpKRU

4. Toprağınıza başlangıç aşamasında koymanız için “ ürününüzün organik ve saf olması amacıyla” organik solucan gübresi almanızı tavsiye ederim, sıvısını alıp püskürterek kullanırsanız daha az kullanmış daha fazla verim almış olursunuz. Tercih sizin, verdiğim siteyi incelerseniz size hangi gübre uygun gelirse onu (sıvı ya da kuru gübre) kullanırsınız. Bu gübrenin kullanılması 10 günlük yetişme süresini 7 güne bile indirebilirsiniz. Solucan gübresini fazla kullanmanızın bitkiye bir zararı dokunmaz bu gübre diğer gübreler gibi bitkiyi yakmaz. Bu solucan gübresini alacağınız adres:  http://www.ekosol.net/urunler/

BUĞDAY ÇİMİ EKİMİNE BAŞLAMA.

1. Aldığınız buğdayı bir kabın içine koyup yıkayın, yıkadığınız buğdayı derin bir kabın içine koyup üzerini 2-3 parmak kadar geçecek şekilde su koyun ve üzerini örtün, 24 saat suda bekletin bu süre sonunda suyu süzün ve şişen buğdaylarınız ekime hazır demektir. Çimlendireceğiniz buğdayın miktarını belirlerken şunu göz önüne alın. Kabınıza koyduğunuz toprağı kapatacak kadar miktarı belirleyin buğdaylar olduk ça  sık olsun fazla sık mı oldu diye düşünmeyin bu ölçü nispetinde buğdayı ıslatırsınız.

2. Önce bulabilirseniz funda toprağı alın, funda toprağı hem ince hem de gübrelidir. Funda toprağı bulamazsanız üzülmeyin çiçekçilerde satılan torbalarda satılan torf denilen toprakta olur. Bu toprağı aldığınız kapların içine 2 cm. kalınlığın da yayın, süzüp bekleyen buğdayı toprağın üzerine sık bir şekilde yayın ve üzerine 1 cm. kalınlığında toprağı buğdayları iyice örtecek kadar yayıp üzerini düz bir şeyle yavaşça bastırın “ekmek tahtası olabilir “ ya da daha doldurmadığınız kabın altı ile de yapabilirsiniz.
     
    Aldığınız solucan gübresi kuru ise ekimi yapmadan önce uygun miktarda toprak ile karıştırın, sıvı ise ekimi yaptıktan sonra bir fıskiye ile (cam sil fıskiyesi gibi) sıvı gübreyi bol miktarda verin. Çim yeterli büyüklüğe gelene kadar sıvı gübreyi 2-3 kez verebilirsiniz diğer zamanlarda normal içme suyu kullanırsınız. Gübreyi toprakla karıştırdı iseniz ekimi yaptıktan sonra içme suyu ile (klorsuz su) ilk can suyunu bol miktar da verin. Sonraki sulamalarınız toprak kurumayacak şekilde günde 2 kez sulaya bilirsiniz. Ben sulamak için nalburlarda satılan resimdeki püskürtme kabından almıştım içine yeterince su koyduktan sonra üstten 20-25 kez pompalıyorum düğmesine bastıkça o kendisi püskürtüyor elim yorulmuyor size de tavsiye ederim.

Bu ekimi tüm kaplara aynı gün yapmayın 2 şer gün ara vererek ekin ki siz hasat ettikçe diğer kaptakiler sıra ile büyürler. 
   
     Buğday çimlerinin en verimli yetişme ortamı 22 ila 27 derece arasıdır. 22 derecenin altında büyümesi çok yavaşlar. 27 derecenin üzerindeki sıcaklıklarda ise çimler sararmaya başlar. Işıklı bir ortam olması lazım, eğer bu mümkün değilse ekilen her kabın üzerine birer ampul konulup sürekli yanması sağlanırsa gelişmesi sağlıklı olur. Çimler en az 10 cm olana kadar uzaması gerekir. 10 cm ve üzerinde hasat edebilirsiniz. Çimleri kestiğiniz anda sıkmaya başlarsanız istediğiniz miktar çim suyu çıktıktan sonra kalan çimlerin toprakta kalması sağlanmış olur. Çimler hasat edildikten sonra toprak ile kökler bir birine kaynaşmış şekilde göreceksiniz kalan toprağı köklerin içinden ayıklayabildiğiniz kadar toprağı kurtarın yeni ekeceğiniz kaba yeni toprakla karıştırarak kullana bilirsiniz. Tekrar gübrelemeyi unutmayın.

     Günlük içmeniz gereken çim suyu yemekten yarım saat önce aç karnına sabah 20 cc, akşam yatmadan önce yine mümkün olduğu kadar aç olarak yine 20-30 cc içmeniz gerekir. Bu miktarı nasıl belirleyeceğim derseniz, eczaneden alacağınız bir (Büyük boy) şırınga ile belirleyebilirsiniz. Eczaneye gitmişken 20-30 cc lik vidalı kapaklı, krem kapları var bunlardan birkaç adet alırsanız fazla sıktığınız çim suyunu içine koyup derin dondurucuda dondurup daha sonra da kullanabilirsiniz 2-3 gün değerini kaybetmeden donmuş bir şekilde bekletebilirsiniz. Yalnız sıkar sıkmaz derin dondurucuya koymalısınız. 
Normalde sıkılan çim suyunun 3 saatin sonunda içinde bulunan tüm faydalı vitamin ve enzimlerin yok olduğu saptanmıştır. Bu sıkılan çim suyu evlerdeki derin dondurucuda değil de şok dondurucularda soğutulmuş olsa değerini yitirmeden 7-8 gün derin dondurucuda bekletilebiliyor. 
Şimdilik aklıma gelenler bunlar eksik kalan yerler varsa sorabilirsiniz.

Dert de derman da Allah’ tan tüm hastalarımıza acil şifalar dilerim.

<. BUĞDAY ÇİMİ BÜYÜRKEN OLUŞAN KÜFÜN NEDENLERİ.


   Topraklı ya da topraksız tarım yaparken bitkileriniz de küf oluşuyorsa ne yapmam lazım diye kendinize soruyorsanız, işte sorunuzun cevabı: Işık yetersizliği ve hava akımının olmaması! Kuvvetli gün ışığı ve hava akımı olan yerlerde kolay kolay küf oluşmaz. Bitki de küf varsa yerini değiştirmek lazım, bu mümkün değil ise normal veya ultraviyole bir flüoresan la aydınlatma yoluna gidebilirsiniz. Küfü önlemek için yapmanız gereken ikinci iş bitkilerinizi vantilatör ile havalandırma yapmak, ama bu havalandırmayı yakından ve kısa mesafeden direk bitkinin üzerine değil uzaktan ve hafif esinti şeklinde yapmalısınız.

Küfler, karanlık, nemli ve esintisiz yerleri severler. İşte bu varlıklar aslında faydalı yaratıklardır. Size şunu demek istiyorlar: “Bu bitkileri ektin ama yeterli ışık ve hava akımı sağlayamıyorsun bunlara, hemen ilgilen bu zavallılarla! der.

Beyaz pamuk veya gri tüylenme gibi küf oluşumları ışığın ve esintinin çok yetersiz olduğunu söyler bize. Bu küfler eğer sarı noktalar halinde ise birazcık hava ve ışık var demektir. Kuvvetli ışık ve havadar olan yerlerde küf oluşmaz.

Küf geceleyin daha hızlı oluşur, bunun nedeni gece ışık ve hava akımı olmamasıdır. Işığın yetersiz olmasından dolayı bitki yeterli foto sentez yapamaz. Hava akımının olmaması ise bitkinin yapraklarının yeterli terlemeyi yapamaması nefes alamaması demektir, bu da küflenmenin hızla artmasına neden olur.  Küflerin dostu loş ve havasız ortamlardır bunu unutmamak lazım.

   Siz yine de küfe tedbir olarak eczaneden yada kuaför malzemeleri satan toptancılardan hidrojen peroksid'i (Oksijenli su) sprey su sıkacağının içine koyup, duruma göre (2 günde bir olabilir) bitkilerinize sıkın. Bu oksijenli su nasıl elimiz kesildiği zaman bakterileri öldürsün diye sürüyorsak buradada bitkilerimizde üreyen mantar bakterilerini öldürsün diye sıkmak işimize yarar.

<. VİDEOLAR, EVİMDEKİ BUĞDAY ÇİMİ YETİŞTİRME ÜNİTESİ



                             Üzerine delikler açıp havalanmasını ve suyunun süzülmesini sağlıyorum
3 gün, her gün ıslatıp süzüp bu kaplarda bekletiyorum 4. günün sonunda çimlenen buğdaylar bu kaplara sığmıyor.
 
                           Filizlendirme süresinde ıslatılmış buğdaylar 2. Gün (10 Göz sepet için)
İlk gün kabın içinde suda 24 saat bekletip ertesi gün suyu iyice süzüyorum yine 24 saat bekletip yıkayıp yine süzüp 24 saat daha bekletiyorum. 3. gün aynı işlemi yapıp 24 saat daha bekletip sonra tekrar ıslatıp sepetlerin içine sık bir şekilde yayıp her gün suluyorum.




 

1 Şubat 2013 Cuma

<. SIK SORULAN SORULAR


S . S . S


KULLANMAM GEREKEN BUĞDAY NASIL OLMALI ?

    Her şeyden önce buğday çimi alırken çimlenen buğday çimi diye istemeliyiz, baharatçılarda iki tür buğday vardır, biri aşurelik buğday (aşurelik buğday satışa sunulmadan evvel kaynama işlemi gördüğü için çimlenmez) diğeri ise çimlenen buğday. Eğer çevrenizde bulabilirseniz organik buğday alınız. Bu yetiştirdiğiniz çimlerde zirai ilaç atıklarının olmaması demektir.
Organik buğdayı alabileceğiniz yerler; MM Migros, Carrefour,  http://cityfarm.com.tr/organik-bakliyat-ve-kuru-gidalar-1/cf-org-bugday-500g.html

BUĞDAYI NASIL ÇİMLENDİREBİLİRİM ?

    Mesela 30x30 ebatlarında bir kaba 1 su bardağı kadar buğday, çimlenmek için yeterlidir. Bu bir bardak buğdayı kavanozun içine koyup üzerini 2 cm geçecek kadar su konur ve 8 saat kadar bu suyun içinde bekletilir. Kalan su süzülüp taze suyla birkaç kez yıkanır, suyu iyice süzülüp gölge bir yerde bekletilir, günde iki sefer yıkanıp süzülür bu işlem 3 gün yapılır. Sürenin sonunda buğdayları yetiştireceğimiz tepsiye yayıp direk güneş almayan bir yerde günde 1-2 kez sularız.

YETİŞEN ÇİMLER DEVAMLI GÜNEŞTEMİ DURMASI LAZIM ?

  Çimler 3-4 cm olunca günde 1 saat kadar güneş alması iyi olur, devamlı güneş’ de durması yapraklarının çabuk sararmasına neden olur. Çimler en iyi normal gün ışığında yetişir. Yetiştireceğiniz yer çok az gün ışığı alıyorsa floresan veya farklı bir aydınlatma kullanarak da üzerine direkt gelecek şekilde ışık almasını sağlayabilirsiniz.

YETİŞTİRİLEN ÇİMLERİN ORTAM ISISI NE OLMALI ?

Çimler en iyi 22-27 Derece arasındaki bir ısıda daha güzel yetişir, düşük ısı çimlerin büyümesini durdurur. Fazla ısı ise yaprakların çabuk kavrulmasına neden olur.

ÇİMLERİM KÜFLENİYOR NE YAPMALIYIM ?

Çimleriniz küfleniyorsa yetiştirdiğiniz yerde hava akımı ve yeterli ışık yok demektir. Çimlerinizi ya aydınlık bir yere ya da lamba ile aydınlatma yoluna gidebilirsiniz. Hava akımı sağlamak için de bir vantilatörden yararlanabilirsiniz. Bunları sağladığınız zaman küfü engellemiş olursunuz.
Bu yazımı da okuyup bilgilenebilirsiniz.  http://bugdaycimievi.blogspot.com.tr/2013/02/bugday-cimi-yetistirirken-olusan-kufun.html

BUĞDAY ÇİMİ SUYUNU NASIL ÇIKARTMALIYIM ?

Buğday çimi çok lifli bir bitki olduğu için katı meyve sıkacakları sıkmaz, parçalanmayan çimler meyve sıkacağının bıçaklarını sarıp makinenize zarar verebilir. Çim suyunu sıkmak için özel makineler yapılmıştır. Muhakkak bu makinelerden edinmeniz gerekir. İnternet'ten çim suyu sıkacağı diye ararsanız satan bazı firmalara ulaşabilirsiniz. Alabileceğiniz adreslerden biri de; http://cimsuyusikacagi.com/

NEDEN ÇİM SUYU SIKAN BU ÖZEL SIKACAKTAN ALMALIYIM ?

Almanız gereken bu sıkacak ister manuel olsun ister elektrikli olsun sıkarken çok yavaş dönerler. Diğer katı meyve sıkacakları sıkarken çok hızlı döndüğünden içindeki bıçaklar 50 derecenin üzerinde ısı üretirler, buğday çiminin içinde bulunan vitamin ve enzimler 55 derecenin üzerindeki ısılarda değerini yitirirler, bundan dolayı hızlı dönüp parçalayan değil de sıkıştırarak (ezerek) suyunu çıkaran bu sıkacaklardan kullanılması gerekir.

GÜNDE NE KADAR ÇİM SUYU İÇMELİYİM ?

Sağlıklı bir insan günde 30 ml (Bir kahve fincanı kadar) çim suyu içilmelidir. Muhakkak aç karnına ve sabahları içmemiz en uygun zamandır. 

FAZLA ÇİM SUYU İÇMENİN ZARARI VAR MIDIR ?

Hayır vücuda hiç bir zararı yoktur.

BUĞDAY ÇİMİ SUYUNUN KANSERE ÇARE OLDUĞU SÖYLENİYOR DOĞRUMU ?

Düzenli kullanıldığı zaman (Aç Karnına Sabah 30ml. Akşam 30ml.) önce kemoterapinin, kandaki ve vücuttaki yan etkilerini en aza indirger. Buğday çimi suyunun içindeki Laetril ve klorofil maddeleri devreye girer, kanı temizleyerek kanser hücrelerinin gücünü azaltır ve çoğalmalarına engel olur. Bu sayfadan daha detaylı öğrenebilirsiniz.  http://bugdaycimievi.blogspot.com.tr/2013/02/bugday-cimi-suyunun-faydalari-alyuvar.html

Bebeğime buğday çimi suyu verebilir miyim ?

Eğer 2 yaşından büyükse 1 tatlı kaşığı verilebilir. Çocukların enerjileri doğal olarak zaten çok fazladır, çocuğun içeceği çim suyun da artı enerji vereceği için sabahları vermeniz daha uygun olur gün içinde bu enerjiyi yakabilir.

Buğday Çİmİnİn Ömrü ne kadar ?


Buğday çimini keser kesmez sıkıp içmenizi öneririm. Eğer çimler tepsiden taşacak kadar yetişmişse hepsini kesin ve hava almayacak şekilde (kilitli torba olabilir) buzdolabına koyun. 1 hafta buzdolabında saklayabilirsiniz.

Buğday Çİmİnİ kestİkten sonra tekrar uzayan çİmlerİ ne yapayım ?


Buğday tohumundaki faydalı olan tüm vitamin ve enzimler ilk çıkan çime geçtiği. Sonradan büyüyen çimlerde bu değerlerin yarıdan az olduğu saptanmıştır. Bundan dolayı her seferinde yeni tohum ekip hasat ederek kullanmalıyız.